Anvendelsesområder

KONFLIKTHÅNDTERING

Diversity Icebreaker er ikke et decideret konfliktløsningsværktøj, men det er en metode til at styrke tillid og kan således anvendes til at facilitere konfliktløsningsprocesser.

Forskning, som vi har gennemført i samarbejde med Hebrew University i Jerusalem, Israel, viser, at Diversity Icebreaker styrker tillid og positive følelser, og reducerer negative følelser blandt workshop-deltagere.

 

Værktøjet kan anvendes til at lægge grunden til konfliktløsningsprocesser ved at reducere den tid, som det tager parterne at gå igennem den kritiske, første fase karakteriseret af mistillid og negative følelser.

 

Workshoppen skaber et nyt sprog til at omtale forskelle - uafhængigt af de specifikke problemstilling, som parterne kan have stærke følelser omkring. Således kan det nye sprog blive et positivt-ladet værktøj til en fortsat diskussion omkring de emner, som konflikten er baseret på. Man kan glemme "elefanten i rummet" et stykke tid, og få tid til at skabe tillid og diskutere de svære emner senere.

 

 

► CASES

En interessant case som beskriver, hvordan Diversity Icebreaker er blevet brug til at integrere og løse kommunikationsproblemer mellem medarbejdere spredt udover 3 forskellige lokationer. Læs mere.

 

► VIDEO

Se video, under: "The Diversity Icebreaker applied in conflict management: from Norway, through the Balkans, to the Middle East" hvor Bjørn Z. Ekelund præsenterer værktøjet med fokus på historie og baggrund, som er relevant for konfliktløsningsprocesser. 
 

Watch video(s):

applied in conflict management

The Diversity Icebreaker applied in conflict management: from Norway, through the Balkans, to the Middle East.

 

Bjørn Z. Ekelund shares tool's history and background relevant for conflict-resolution processes.

Tilbage